Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурову не зрозуміло, чому лідери НУНС "плазують" перед Тимошенко

Понеділок, 8 жовтня 2007, 17:07

Кандидат в народні депутати України від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Єхануров заявляє, що коаліція БЮТ і НУ-НС має бути, але треба узгодити деякі позиції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у понеділок журналістам у Дніпропетровську.

"Є рішення з’їздів, блоків, партійних органів про створення коаліції між Блоком Юлії Тимошенко та блоком НУ-НС, але є питання, по яких ми не узгодили позиції", - зазначив Єхануров.

За його словами, у переговорному процесі про створення помаранчевої коаліції слід з’ясувати питання, як, зокрема, БЮТ ставиться до ринку землі. Він наголосив, що партія НУ-НС виступає за те, щоб з 1 січня, згідно з законом, "ввести в Україні ринок землі".

Друге питання, яке необхідно узгодити з БЮТ, є закон про акціонерні товариства, сказав Єхануров.

Третя неузгоджена позиція – тендерні процедури, "проти яких виступає вся Україна".
Єхануров наголосив, що необхідно отримати чітку відповідь на ці запитання в ході переговорного процесу з БЮТ.

Єхануров заявив, що йому не зовсім зрозуміло, чому лідери блоку НУ-НС "почали плазувати перед Юлією Володимирівною" без обговорення та узгодження позицій між двома блоками.

"Йде переговорний процес про створення коаліції. Нашій політичній силі треба добитися того, чого ми хочемо", - підкреслив він.

За його словами, зазначена поведінка блоку ставить НУ-НС у гірше становище при формуванні коаліції.

Відповідаючи на запитання журналістів про ймовірність створення широкої коаліції у ВР, він наголосив, що спочатку треба погодити всі дії в рамках БЮТ та НУ-НС, а потім говорити про інше.

За словами Єханурова, жоден орган блоку НУ-НС не збирався і не оприлюднював офіційної позиції щодо процесу формування коаліції у ВР.

Заяви окремих депутатів з приводу начебто окремої думки у блоці Єхануров назвав просто "заявами окремих народних депутатів", "які ще навіть не склали присягу у Верховній Раді".

Єхануров підтвердив, що він написав листа членам Президії "Нашої України", опублікованого на сайті "Української правди" 2 жовтня. Водночас він зазначив, що цей лист був призначений лише для внутрішнього партійного користування.

Як повідомлялося, у цьому листі Єхануров назвав "серйозною помилкою" публічні коментарі лідерів НУ-НС щодо підсумків голосування.

"Співаючи дифірамби БЮТ щодо результатів виборів, ці люди остаточно нищать електоральну базу Президента та нашої Партії. Такою позицією нашої політичної сили ми змушуємо наших виборців сумніватися у правильності свого вибору та вважати, що вони віддали свої голоси купі невдах, а не переможцю – БЮТ", - йдеться в листі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування