"Газпром" уже приготував для України документи

Понеділок, 8 жовтня 2007, 18:05

"Газпром" розраховує найближчим часом підписати документи з Україною по врегулюванню боргу і подальших відносин.

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов у ході телефонної конференції в понеділок, повідомляють РИА Новости.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом будуть підписані документи, що врегулюють заборгованість і визначать подальші взаємини", - сказав він.

Круглов нагадав, що в понеділок українська делегація знаходиться в "Газпрому", ведуться переговори. На них обговорюється питання погашення заборгованості в розмірі більш 1,3 мільярди доларів, що нагромадила українська сторона за постачання газу, і подальшого співробітництва в газовій сфері.

"Газпром" 2 жовтня заявив, що скоротить постачання природного газу для України у випадку непогашення в жовтні заборгованості.

Уряд України, у свою чергу, спростував інформацію про борг України перед Росією, заявивши, що борг не є державним, а сума боргу перебільшена. 3 жовтня міністр палива й енергетики Юрій Бойко в Москві домовився про продовження терміну погашення боргу до 1 листопада поточного року.

Бойко також заявив, що насправді мова йде про борг не України, а посередників - "Росукренерго" і "Укргазенерго", СП, створеного "Росукренерго" і НАК "Нафтогаз України".

Прем'єр-міністр Віктор Янукович планує у вівторок, 9 жовтня, у ході візиту в РФ обговорити зі своїм російським колегою Віктором Зубковим ситуацію щодо боргу України перед "Газпромом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News