У БЮТ зізналися, що все йде "не дуже гладко"

Понеділок, 8 жовтня 2007, 20:23

Ініціативи президента Віктора Ющенка щодо підпорядкування йому всього силового блоку уряду можна сприймати як пропозиції, які мають бути обговорені під час внесення змін до Конституції.

Про це заявив член БЮТ Андрій Шкіль, відзначивши, що відповідне підпорядкування в нині діючому Основному законі не передбачено, повідомляє УНІАН.

Він нагадав, що для цього необхідно не менше ніж 300 голосів народних депутатів. За словами Шкіля, те ж саме можна сказати стосовно повноважень Кабінету міністрів - для їх перегляду також необхідне внесення змін до Конституції.

Шкіль вважає, що такі пропозиції "очікувані, і над ними будуть працювати в БЮТ і визначатися щодо них".

При цьому він зазначив, що "процеси законодавчої діяльності це одне, а процес формування більшості - це трохи інше".

Шкіль переконаний, що всі ці питання мають вирішуватися в переговорному процесі "з усіма позитивами і негативами".

Він також висловив переконання, що демократична коаліція у Верховній Раді буде сформована, незважаючи на те, що все "йде не дуже гладко".

На питання, чи не спрямовані пропозиції Ющенка на мінімізацію впливу Юлії Тимошенко в разі обрання її прем'єр-міністром, Шкіль зазначив, що "тут немає що мінімізувати, оскільки є Конституція, де виписані повноваження уряду".

Тому, наголосив він, можна говорити лише про можливість змін до Конституції. Шкіль також зазначив, що в даній ситуації можна лише повторити відомий вислів – "закон суворий, але це закон".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News