У НУ-НС визнали, що участь Ющенка і Балоги в кампанії – це помилка

Вівторок, 9 жовтня 2007, 13:11

Член "Нашої України" – "Народної Самооборони" Олександр Третьяков вважає помилкою участь у передвиборчій кампанії Блоку голови секретаріату президента Віктора Балоги та глави держави Віктора Ющенка.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День".

"Я вважаю помилкою не те, що він (Балога) очолив штаб, а те, що він суміщав дві посади. Коли Роман Безсмертний очолив штаб "Нашої України", він пішов з посади віце-прем’єра. Пішов, тому, що він також не Юлій Цезар. І центром прийняття рішень має бути не секретаріат президента, а партія", - сказав Третьяков.

Він також вважає помилкою участь у кампанії президента.

"Об’єктивно, було змішано дві стратегії. Якраз 2006 року президент мав би так активно працювати на виборах, а 2007 року він мав бути над сутичкою. Тому ті політтехнологи, які відповідали за стратегію, помилилися", - сказав Третьяков.

На питання, чи задіював на цих виборах пропрезидентський блок американських політтехнологів, він відповів:

"Чи були в штабі "Нашої України" американські політтехнологи, я не знаю, оскільки я не працював у штабі".

"Я на цих виборах відповідав за Кіровоградську область, яка на цих виборах, до речі, взяла на 34% більше, ніж на виборах минулого року. Хоча, зізнаюсь, мені дуже шкода, що у вересні в Кіровоградську область не доїхав жоден із представників першої п’ятірки. Мені також шкода, що за всю виборчу кампанію цей регіон жодного разу не відвідав президент", - додав Третьяков.

На питання, чи має Балога, який перед виборами говорив про те, що НУ-НС має набрати 20% голосів, нести відповідальність за провал кампанії, він відповів:

"Чому, провал? Він (Балога) чудово впорався із Закарпатської областю, де "Наша Україна" стала номером один. Так що, як то кажуть, у рамках Закарпаття він чудово провів вибори".

Говорячи про створення коаліції, Третьяков зазначив, що у "помаранчевих" політичних сил вистачить мандатів для самостійного створення більшості.

"Ми перемогли на виборах і для того, щоб на сьогодні створити коаліцію, у нас вистачає голосів і без третьої сили. Але щоб не запускати диявола у вигляді мішка грошей з боку Партії регіонів, звичайно, було б краще, щоб Литвин був. Звичайно, було б краще, якби Литвин виконав своє виборче зобов’язання про те, що країні потрібен Литвин", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування