Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" і Бойко домовилися – якщо грошей не буде, газу стане менше

Вівторок, 9 жовтня 2007, 15:31

"Газпром" і Мінпаливенерго України підписали угоду по врегулюванню боргу за газ, повідомляє "Газпром".

"В угоді підтверджено обсяг заборгованості і визначена схема, яка передбачає погашення боргу до 1 листопада", - йдеться в повідомленні газового холдингу, повідомляють РИА Новости.

Угода між господарчими суб'єктами про врегулювання заборгованості за поставлений на Україну в поточному році газ підписана за підсумками робочої зустрічі глави "Газпрому" Олексія Міллера і міністра палива й енергетики Юрія Бойка в понеділок.

Як повідомив РІА Новини виконавчий директор RosUkrEnergo Костянтин Чуйченко, "перший платіж від "Укргазенерго" у рамках підписаної угоди на суму 200 мільйонів доларів повинен надійти на рахунок RosUkrEnergo до 22 жовтня".

"Підписана угода дозволяє нам (RosUkrEnergo), у випадку порушення українською стороною термінів погашення існуючої заборгованості, зменшити подачу природного газу пропорційно неоплаченій сумі, у період після 1 листопада", - додав він.


"Газпром" 2 жовтня заявив, що скоротить постачання природного газу для України у випадку непогашення в жовтні заборгованості в розмірі більш 1,3 мільярди доларів. Уряд України, у свою чергу, спростував інформацію про борг України перед Росією, заявивши, що борг не є державним, а сума боргу перебільшена.

3 жовтня міністр палива й енергетики Юрій Бойко в Москві домовився про продовження терміну погашення боргу до 1 листопада поточного року.

Бойко також заявив, що насправді мова йде про борг не України, а посередників - "Росукренерго" і "Укргазенерго", СП, створеного "Росукренерго" і НАК "Нафтогаз України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування