Росія сказала Януковичу, що чекає нового прем'єра

Вівторок, 9 жовтня 2007, 16:52

Прем'єр-міністр Віктор Янукович і російський прем'єр Віктор Зубков обговорили перспективи розвитку україно-російського співробітництва.

Вони обговорили це під час зустрічі в Москві (Росія), повідомляють Українські новини.

Зубков зазначив, що уряд Росії налагоджений на розширення україно-російського співробітництва у всіх сферах.

Він додав, що в разі відповідної налагодженості української сторони готовність до розвитку відносин необхідно підкріпити конкретними діями.

Зубков висловився за ретельну проробку питань, які стоять на порядку денному двостороннього співробітництва на рівні зацікавлених міністерств і відомств, а подальшу роботу на рівні урядів буде продовжено після формування нового українського Кабінету Міністрів.

"Подальша робота буде вестися, виходячи зі строків формування нового українського уряду", - сказав Зубков.

Російський прем'єр зазначив, що цього року товарообіг між Україною й Росією може досягти 30 млрд. доларів.

"Це свідчить, що Україна є головним торговельним партнером Росії", - підкреслив російський прем'єр.

У свою чергу, Янукович висловив задоволення зростанням товарообігу між Україною й Росією цього року, він вважає, що цьому сприяла робота міжурядового комітету з економічного співробітництва в міждержавній комісії "Ющенко-Путін".

Зокрема, на думку Януковича, робота цього комітету сприяла врегулюванню антидемпінгових розслідувань.

Говорячи про співробітництво в ПЕК, Янукович зазначив, що в 2007 році в українські підземні сховища закладено резерв 4 млрд. куб. м газу для транспортування його європейським споживачам.

Прем'єр також зазначив, що Україна й Росія врегулювали підписанням відповідних документів питання про газовий борг.

Янукович також підкреслив, що Україна показала, що має додаткові обсяги газу й у перспективі може збільшити обсяги поставок газу й нафти в Європу.

Янукович сказав, що в ході зустрічі із Зубковим хотів би обговорити перспективи будівництва газопроводу "Богородчани-Ужгород".

На це Зубков зазначив, що в цьому питанні також існують проблеми, які російський уряд має намір у ході зустрічі в вівторок обговорити з українською стороною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування