Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький пройшовся по ресторанах

Четвер, 1 листопада 2007, 13:45

З ініціативи київського міського голови Леоніда Черновецького, у рамках підготовки столиці до проведення "Євро-2012", у Києві відбулася комплексна перевірка установ ресторанного господарства.

Як повідомляє в четвер прес-служба Київської міської державної адміністрації, протягом 9 місяців 2007 року фахівцями Головного управління з питань захисту прав споживачів перевірено 408 закладів ресторанного господарства.

У 389 з них виявлено 2710 видів порушень, у тому числі найбільш поширені: відсутність доступної, достовірної, необхідної інформації; продаж товарів (робіт, послуг) без відповідних супровідних документів; виробництво, продаж товарів (робіт, послуг), у яких минув термін придатності; виробництво, продаж товарів, що не відповідають вимогам нормативних документів тощо.

На підставі таких перевірок вживаються всі необхідні заходи: вилучається продукція, притягються до відповідальності керівники підприємств, відшкодовуються матеріальний збиток споживачам тощо.

Крім того, із загальної кількості перевірених закладів ресторанного господарства в 25% випадків спостерігається обман споживачів за рахунок обваження або недоливу.

Згідно з чинним законодавством, у випадку, коли сума збитку від недоваги і недоливу перевищує 51 грн., матеріали передаються в правоохоронні органи, що спричиняє кримінальну відповідальність.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування