Керівник "Укртатнафти" просить президента Татарстану розібратися з "аферистами"

П'ятниця, 2 листопада 2007, 10:20

Глава правління ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ) Павло Овчаренко в листі до президента Республіки Татарстан Мінтимера Шаймієва запевняє, що нервозність татарських акціонерів із приводу зміни керівництва "Укртатнафти" нічим не виправдана і "виникає з невірної оцінки ситуації".

Про це повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

Овчаренко допускає, що несумлінні менеджери "Укртатнафти" спеціально дезінформують керівництво Татарстану і керівництво "Татнафти", наміряючись "викрасти підприємство як в українських, так і в татарських акціонерів".

Овчаренко просить Шаймієва "розібратися з діяльністю" першого віце-президента компанії "Татнафта" Наіля Маганова, якого Овчаренко підозрює в організації на території України афери з метою розкрадання акцій "Укртатнафти".

Овчаренко підкреслює, що махінації проводилися в особистих інтересах Маганова. Також він звинувачує "так званого голову правління ЗАТ "Укртатнафта" Сергія Глушка в злочинній змові з Магановим.

Як відомо, 19 жовтня на Кременчуцькому НПЗ відбулася зміна влади, коли колишній голова правління ЗАТ "Укртатнафта" (власник Кременчуцького НПЗ) Овчаренко, звільнений у 2004 році, змістив чинного голову компанії Сергія Глушка, лояльного "Татнафті".

Глава торговельного представництва Республіки Татарстан в Україні Ростислав Вахітов звинуватив у четвер у захопленні влади на Кременчуцькому НПЗ групу "Приват", з якою, за їхньою інформацією, пов'язаний Овчаренко.

Маганов відзначав, що зв'язок Овчаренко з групою "Приват" підтверджує той факт, що він відкликав позови "Укртатнафти" до "Укрнафтогазу", який вів реєстр Кременчуцького НПЗ і списав акції на користь "Нафтогазу".

Раніше влада Татарії заявила, що вважають дії Овчаренка продовженням корпоративного конфлікту акціонерів, і назвали події на Крменчуцькому НПЗ "бандитським захопленням".

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування