У СБУ не вірять, що Ющенко їм улаштував чистки

П'ятниця, 2 листопада 2007, 11:12

Виконуючий обов'язки глави СБУ Валентин Наливайченко називає кадрову перестановку в СБУ, - зокрема, в областях, - нормальною цивілізованою ротацією.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, повідомляє Ліга.

Коментуючи зміни в кадровому складі, зокрема звільнення начальників управлінь в областях, Наливайченко сказав, що ротація - це нормальний процес.

При цьому він спростував певні заяви про те, що такі кадрові перестановки є якимись чистками.

"Ні, це неправда. Згадаєте, ще рік тому ми почали відверто інформувати про результати й атестацію, у тому числі і керівного складу, - і обласних управлінь, і центрального управління", - сказав він.

Наливайченко підкреслив, що за результатами атестації проводяться певні ротації.

"Якщо Служба безпеки або той чи інший керівник не розуміє завдань сьогоднішнього дня, не може ефективно вирішувати нові завданняі, скажімо, по боротьбі з ксенофобією, то, звичайно, ми пропонуємо цій людині перейти на іншу роботу, але не виганяємо на вулицю", - додав він.

За його словами, надалі, "звичайно ж, будуть інші рішення кадрового характеру".

"Безумовно, буде продовжуватися ротація і керівного складу, і обласних управлінь, безумовно, є і будуть рішення в центральному управлінні і це нормальний процес", - сказав Наливайченко.

В.о. глави СБУ нагадав, що зараз у відомстві йде скорочення заступників. "Ми намагаємося мінімізувати кількість заступників і відійти від принципу вільних заступників", - сказав він, пояснивши, що кожен заступник закріплений за певною роботою.

Раніше президент України Віктор Ющенко звільнив від виконання обов'язків двох начальников облуправлінь Служби безпеки. Відповідні укази підписані 1 листопада 2007 року.

Так, відповідно до документів, звільнений від виконання обов'язків керівник УСБУ в Луганській області Микола Погребицький і керівник УСБУ в Тернопільській області Володимир Мельникович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування