Соратник Коломойського відхрестився від австралійських рудокопів

П'ятниця, 2 листопада 2007, 12:02

Palmary Enterprises Limited (Беліз), підконтрольна співвласникові Приватбанку Геннадієві Боголюбову заперечує свою причетність до покупки 15,4% акцій австралійської компанії по видобутку марганцевої руди Consolidated Minerals (CSM).

У підтвердження своєї непричетності до покупки цих акцій компанія назвала кіпрські компанії, які насправді придбали ці акції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Це Torbock Holdings Limited (Torbock), Wadless Holdings Limited (Wadless), Almanzar Holdings Limited (Almanzar) і Trekin Investments Limited (Trekin) (усі - Кіпр), що контролюються українськими торговцями цінних паперів "Конкорд Капітал" (Torbock), "Он-лайн Капітал" (Wadless і Almanzar) і "Комекс-брок" (Trekin).

Відповідно до повідомлення, Palmary через агентів одержала письмові підтвердження, що зазначені торговці і підконтрольні їм кіпрські компанії не тримають акцій CSM для Боголюбова, Palmary, Приватбанку і другого його співвласника Ігоря Коломойського, а також будь-яких позв'язаних з ними осіб.

В українських компаніях-торговцях цінними паперами агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що додаткових коментарів до оприлюдненої офіційної інформації поки немає, і, імовірно, наступна інформація також з'явиться лише в такій офіційній формі.

При цьому екс-співвласник компанії "Комекс-брок" Дмитро Сапунов висловив здивування її присутністю в цьому списку, нагадавши, що в 2004 році ця компанія була продана і перейменована в "Ренесанс Капітал Україна".

Palmary також відкинуло обвинувачення її конкурента в боротьбі за CSM - Pallinghurst Consortium, яка напередодні повідомила про спільні інтереси в сфері сплавів і гірничорудного бізнесу Боголюбова і Коломойського на основі вражень від проведеної з ними цього року зустрічі в Женеві.

Palmary уточнила, що та зустріч була присвячена обговоренню можливого придбання магнезитових активів Боголюбова в Гані, які Pallinghurst сподівалася об'єднати з інтересами в CSM і в інших металургійних і гірничорудних активах.

"Palmary на 100% контролюється Боголюбовим. Хоча Боголюбов і Коломойський мають значні інтереси в Приватбанку, бізнес-інтереси Боголюбова цілком відділені від Коломойського і Приватбанку", - відзначається в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування