В присутності Ющенка Азаров відшукав ще один позитив

П'ятниця, 2 листопада 2007, 15:35

Перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров відзначає позитивні зрушення в тарифній ситуації у сфері житлово-комунального господарства.

Про це він заявив у п'ятницю на розширеній нараді з питань ситуації на ринку продовольчих товарів, яка проходить під головуванням президента Віктора Ющенка і прем`єр-міністра Віктора Януковича, повідомляє УНІАН.

"Вже є позитивні зміни. За дев`ять місяців цього року тарифи на ЖКП зросли лише на 4,2% проти 30% минулого року. І це за умови підвищення ціни на газ з 90 до 130 доларів", - сказав Азаров.

Нинішнього року, як наголосив перший віце-прем`єр-міністр, порівняно з минулим роком в 2,3 раза збільшено кількість грошових коштів на субсидії для оплати житлово-комунальних послуг.

На нараді в Кабміні з питань ціноутворення Ющенко заявив про свою стурбованість у зв`язку з високими темпами зростання цін та інфляції.

Президент уточнив, що за 9 місяців цього року зростання цін на продовольчі товари становило 12,4%, а на послуги - 8,7%. Ющенко нагадав, що в 2007 році рівень інфляції планувалося утримати на показнику 7,5%.

При цьому глава держави зазначив, що найвищими темпами зросли ціни на соняшникову олію (на 49%) при тому, що в 2006 році ціна знизилася на 2,4%; ціна борошна зросла на 28% проти 4% у 2006 році; ціна на яйця збільшилася на 18%, тоді як в 2006 році відзначалося її зниження на 21%

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News