Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликав Януковича не посипати інфляцію "політичним перцем"

П'ятниця, 2 листопада 2007, 17:12

У разі зменшення інфляції при порівнянні реальних та номінальних доходів населення його соціальні стандарти могли б підвищитися вдвічі без перегляду глобальних економічних показників держави.

Про це заявив президент на розширеній нараді в Кабміні.

При цьому він продемонстрував відповідну діаграму, складену Нацбанком.

"Якби ми зараз мали коротку ефективну відповідь, як приборкати швидко інфляцію, соціальні стандарти, не міняючи валовий продукт, бюджет та інші економічні показники, ми могли б збільшити вдвічі при всіх цих показниках, які сьогодні є", - сказав президент.

За його словами, українське суспільство зараз не цікавить, яким чином держава "зайшла в інфляцію у 8,4%, а те, як держава буде з цього процесу виходити".

При цьому він закликав "не посипати політичним перцем" цю тему, оскільки вона є нагальною не лише для України, але й для багатьох її сусідів.

"Інфляція нікому не вигідна, вона робить нас бідними", - сказав Ющенко.

На думку президента, "відповідь щодо приборкання інфляції знаходиться в площині консолідації усіх гілок влади".

"Немає одного інституту, у двері якого можна було б постукати і він скаже, що до завтра дасть рецепт. Центральний банк, міністерство фінансів, галузеві міністри, Антимонопольний комітет, центральний уряд та місцева влада повинні діяти як одне ціле", - сказав Ющенко.

"Цей показник повинен нас консолідувати, тому я не потерплю або пасивних, або непрофесійних дій будь-якого щабля влади", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування