Ющенко нагадав про обов'язок усіх держав

П'ятниця, 2 листопада 2007, 18:08

Президент Віктор Ющенко закликає міжнародне співтовариство засудити злочин сталінського режиму.

Про це він сказав на мітингу, присвяченому увічненню пам'яті жертв політичних репресій, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Злочини сталінського режиму: Голодомор 32-33 років і великий терор 30-х років - повинні бути повною мірою засуджені міжнародним співтовариством. Це борг усіх держав, політичних і громадських сил, що сповідують цінності демократії", - сказав Ющенко.

Він висловив співчуття всім народам, що входили до складу СРСР і теж відчули на собі втрати від подібної політики тієї влади.

Президент закликав усі країни, які раніше входили до складу СРСР, об'єднати зусилля для з'ясування реальних розмірів і масштабів злочинів сталінського режиму.

"Ми зобов'язані очистити нашу землю від тоталітарних знаків і пам'ятників злочинцям, що були причетні до знищення мільйонів українців", - заявив Ющенко у своїй промові.

Він привітав рішення Київської міської ради про присвоєння одному зі столичних проспектів імені Леся Курбаса, що був жертвою тоталітарного режиму. Ющенко вважає, що увічнення пам'яті жертв політичних репресій - свята справа.

"Сталінізм знищував Україну з особливою старанністю і масштабністю, ці втрати, безумовно, непоправні. На нашій землі здійснювалося планомірне знищення українства", - вважає президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування