Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київські націоналісти заважали православним марширувати за Росію

Неділя, 4 листопада 2007, 17:36

Міліція затримала в Києві в неділю 25 чоловік, в основному - представників УНА-УНСО, які заважали колоні Православного братства пройти маршем до Михайлівського собору.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" у центрі зв'язків із громадськістю головного управління МВС України в Києві у неділю, близько 15.20 міліція затримала на вул. Трьохсвятительській 25 чоловік, більшість із яких - представники УНА-УНСО.

Затримані доставлені в Шевченківське райуправління міліції. Щодо деяких будуть складені адміністративні протоколи за дрібне хуліганство.

У міліції уточнили, що влада Києва дозволила Православному братству проводити акцію в неділю.

У той же час, як повідомив агентству заступник голови УНА-УНСО Микола Карпюк, представників УНА-УНСО затримали бійці спецпідрозділу "Беркут" після того, як вони намагалися перепинити шлях для ходу представників Православного братства. За його словами, Православне братство проводило хід у зв'язку зі святкуванням у Росії Дня народної єдності.

Карпюк відзначив, що "російські структури побоялися проводити в Києві такий марш, оскільки знали, що одержать відсіч із боку націонал-патріотичних сил, тому використали клір, що сидить у Києво-Печерській Лаврі (Українська православна церква в канонічній єдності з Московським патріархатом)".

За словами Карпюка, представники УНА-УНСО арештовані на 15 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування