У СПУ вирішили, що програли через "сірих кардиналів"

Понеділок, 5 листопада 2007, 09:01

Конференція київської міськорганізації Соціалістичної партії в суботу підвела підсумки останньої виборчої кампанії і винесла відповідну постанову.

"Непроходження СПУ у Верховну Раду є результатом системної кризи в партії", - сказано в постанові, пише "Комерсант-Україна".

Як зазначає видання, пошуку винних у провалі виборчої кампанії Соцпартії, за яку в Києві проголосувало 1,61% виборців (на виборах 2006 року за СПУ проголосувало 5,51% мешканців столиці), делегати конференції присвятили понад 3 годин.

Більше за все критичних зауважень було зроблено на адресу секретаря політради СПУ Ярослава Мендуся, який керував на виборах рекламно-агітаційною кампанією партії.

"У нас була не креативна група, а, як зараз кажуть у партії, "кретинна група". У рекламних роликах голова МВС Василь Цушко як останній дільничний розповідав, на скільки відсотків у нас стали менше грабувати й убивати. У результаті на виборчій дільниці у шпиталі МВС із 300 осіб за СПУ проголосувало 12", - сказав голова контрольної комісії Анатолій Ікранов.

"Так, нам треба припинити практику, коли партією керують "сірі кардинали". Нехай усі Мендусі йдуть у первинні організації!" - зазначив голова фракції СПУ в Київраді Михайло Степанов.

Водночас, лідера СПУ Олександра Мороза, який, як повідомлялося, прихворів, обвинувачувати в поразці на парламентських виборах ніхто із виступаючих не став.

"Горе Олександра Мороза від його розуму. Він розраховував на розумних, а виявилося, що більшість виборців примітивні люди", - сказав голова подільської районної організації Петро Чугунів.

Серед прорахунків на виборах він також назвав низьку організацію роботи з роздачі пенсіонерам продуктових пайків і якість підготовки агітаторів. "Найчастіше в місцях роздачі пайків виникали сварки, оскільки продуктів на усіх не вистачало. З "дітьми війни" на виборах у нас працювали "діти війни". І ті й інші пенсіонери, і, кажучи простою мовою, "укотити" велику кількість людей у них не виходило", - зазначив він.

Тим часом, як зазначає видання, уперше за 16 років існування Соцпартії її керівництво проігнорувало конференцію київської міської організації СПУ, що відбулася в суботу в Будинку культури заводу "Більшовик".

Депутат V скликання Євген Філіндаш під оплески зали заявив: "Це кричуща неповага до столичної організації! Думаю, члени політвиконкому не прийшли тому, що ми маємо "нахабство" критикувати керівництво і вимагати якихось змін".

У свою чергу представник Деснянського району Анатолій Гладченко визнав, що "ніякої роботи на виборах не вів". "Я б перестав себе поважати, якби агітував після того, як перший секретар деснянського райкому товариш Горлань назвав Соцпартію масонською ложею", - заявив він у мікрофон.

Багато учасників конференції київської міськорганізації СПУ розходилися, не дочекавшись закінчення засідання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування