Ярославський розвиватиме у Харкові "нерухомість"

Понеділок, 5 листопада 2007, 10:37

Компанія ХХІ Century і харківський підприємець Олексій Ярославський на паритетних засадах створили спільне підприємство "XXI століття Харків" для розвитку девелоперських проектів у сфері комерційної і житлової нерухомості.

Про це заявив голова ради директорів ХХІ Century Лев Парцхаладзе, пише "Комерсант-Україна".

Ярославський вніс у статутний фонд компанії два приналежних йому бізнес-центри в Харкові загальною площею близько 20 тис. кв. м, а також декілька земельних ділянок.

XXI Century також внесла земельні ділянки в Харкові, однак їхня площа і розташування не розголошуються, зазначає видання.

За словами Парцхаладзе, у розвиток проектів "XXI століття Харків" учасники СП мають намір інвестувати в рівних частках. Обсяг інвестицій до кінця 2008 року складе $70-100 млн.

Загальна проектна площа девелоперських проектів "XXI століття Харків" – близько 1 млн кв. м. Компанія планує побудувати житловий мікрорайон "Золоті піски" на вулиці Героїв Праці в Харкові (600 тис. кв. м). ТРЦ "Квадрат" на вулиці Командарма Кірка (150 тис. кв. м), готельно-офісний комплекс на площі Свободи (80 тис. кв. м) і логістичний комплекс у районі селища Пісочин Харківської області (80 тис. кв. м).

Гендиректор компанії Т.М.М. Микола Толмачев вважає, що самостійно займатися нерухомістю в Харкові "ХХІ Century" було б складно. "Професійних підрядників у місті немає. Та й у переговорах з місцевою владою необхідний локальний партнер", - пояснив він.

Дотепер, зазначає видання, Ярославський не займався девелопментом. Але підконтрольна підприємцю і його партнеру Сергію Пирожникову група Melon Group інвестувала в купівлю готової нерухомості.

"З Левом (Парцхаладзе) у нас давні дружні відносини – ми знайомі близько восьми років. Тому проблем з вибором партнера в новому для нас бізнесі не було", - повідомив Ярославський.

За його словами, ідея створення СП у підприємців виникла ще півтора роки тому, а "XXI століття Харків" була зареєстрована в лютому поточного року. Ярославський обійняв посаду президента компанії, а Пирожников – генерального директора.

У "ХХІ Century" є опціон на викуп частки харківського підприємця в СП, уточнив Парцхаладзе. Через 3-5 років після реалізації частини проектів "ХХІ Century" купить або обміняє на пакет "не більше 5%" власних акцій частку Ярославського в СП.

"За аналогічною схемою ми мають намір працювати й в інших містах-мільйонниках, наприклад, у Дніпропетровську і Донецьку", - зазначив Парцхаладзе, відмовивши назвати потенційних партнерів у цих областях.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування