У НУ-НС готуються створити з БЮТ "колективний розум"

Понеділок, 5 листопада 2007, 11:18

Член блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Павло Жебрівський запевняє, що демократична коаліція НУ-НС та Блоку Юлії Тимошенко відбудеться і це буде той "колективний розум", який реалізує всі ініціативи президента Віктора Ющенка.

Про це, як повідомляє у понеділок прес-служба блоку НУ-НС, Жебрівський заявив в ефірі програми "Свобода слова".

"Немає ніяких сумнівів щодо створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VI скликання. Коаліція демократичної більшості однозначно буде міцною та ефективною, оскільки угода, яка буде підписана після прийняття присяги депутатами, пройшла випробування часом. Вона відпрацьована ще в лютому минулого року", - запевнив він.

Жебрівський наголосив, що НУ-НС "отримав 14% голосів виборців, перед якими ми маємо виконати свої зобов’язання, – створити коаліцію демократичних сил із БЮТ та реалізувати соціально-економічні ініціативи президента".

За його словами, "цю довіру української громади ми повинні виправдати, усі члени майбутньої демократичної коаліції несуть відповідальність перед своїми виборцями".

"Усі члени блоку підтримали ідею створення демократичної коаліції з БЮТ на з’їздах своїх партій, поставили свої підписи на засіданні Політради та Президії блоку", - зазначив Жебрівський.

На його думку, "демократична коаліція блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" та БЮТ – це той "колективний розум", який в ході дискусій та компромісів зможе реалізувати усі запропоновані ініціативи".

"Ми готові спільно працювати над проведенням реформ", - підкреслив член блоку.

"Жодної офіційної відмови від депутатів нашого блоку підписуватися під угодою про створення демократичної коаліції з БЮТ не було. Коли депутати приймуть присягу в новому парламенті, дане питання буде вирішене остаточно", - зазначив Жебрівський.

Він звернув увагу на те, що "в парламенті європейських країн є нормальною практикою те, що більшість має незначну, близько 1%, перевагу над опозицією, – це не заважає конструктивній діяльності урядів цих країн".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...