В НУНС вже готові обійтись і без Мороза

Понеділок, 5 листопада 2007, 13:06

Член блоку НУНС Роман Зварич заявляє, що у випадку, якщо спікер Верховної Ради V скликання Олександр Мороз не скличе засідання підготовчої групи з організації першої сесії нового парламенту, це можуть зробити депутати.

Про це Зварич сказав в понеділок, повідомляє прес-служба блоку.

Він нагадав, що у вівторок закінчується 10-денний строк, у який, згідно з регламентом, спікер парламенту повинен скликати на перше засідання підготовчу групу з організації першої сесії парламенту.

Він також відзначив, що скликати таке засідання окрім спікера може його перший заступник чи самі депутати – на 11-й день після закінчення встановленого строку.

Зварич підкреслив, що на сьогоднішній день поки що не поступали які-небудь документи про скликання засідання підготовчої групи.

"На 11 день ми здійснимо спробу скликати це засідання", - сказав він, не виключивши, що ініціатором цього можуть бути кандидати в депутати від блоку НУНС.

Водночас він висловив сподівання, що Мороз виконає свій обов’язок і скличе перше засідання підготовчої групи з організації першої сесії парламенту шостого скликання.

Відповідаючи на питання, чи справді засідання підготовчої групи може бути скликане тільки у випадку отримання в ЦВК тимчасових посвідчень кандидатами у народні депутати представниками всіх політичних сил, Зварич підкреслив, що до підготовчої групи входять зареєстровані ЦВК кандидати в депутати.

За його словами, нормативно-правові акти, зокрема, регламент ВР, не містять "жодних перешкод" для того, щоб ця група проводила свої засідання. Він зауважив, що засідання підготовчої групи можуть проводитися за умови присутності не менше половини членів цієї групи.

Він нагадав, що до підготовчої групи входять 30 осіб, з них зареєстровані і отримали тимчасові посвідчення вже 15.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування