Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ приглянув собі стратегічне підприємство на кордоні з Україною

Понеділок, 5 листопада 2007, 14:39

Структури, афільовані з українським підприємцем Дмитром Фірташем, оформляють угоду по придбанню великого пакета акцій ЗАТ "Молдавська ГРЕС", яка експлуатує найбільшу в регіоні теплову електростанцію.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді України.

Співрозмовник уточнив, що продає акції "Молдавської ГРЕС" одна з російських компаній, яка є "великим постачальником енергоресурсів на експорт".

Співрозмовник агентства також повідомив, що Міністерство палива й енергетики України недавно відновило вивчення можливості імпорту в країну електроенергії, що може виробляти Молдавська ГРЕС.

Раніше такі постачання були визнані українською стороною економічно недоцільними через високу ціну цієї електроенергії.

Молдавська ГРЕС у 2005 році ввійшла до складу групи ЗАТ "ІНТЕР РАТ ЄЕС" (РФ).

Держпідприємство "Національна енергетична компанія "Укрэнерго", що експлуатує українські магістральні і міждержавні лінії електропередачі, і приналежний Фірташу угорський енерготрейдер Emfesz Kft 11 вересня 2007 року зареєстрували на території України консорціум "Південна Енергетична Компанія".

Emfesz одержав 75% частку статутного капіталу консорціуму, "Укренерго" - 25%.

Діяльність "ПЕК" у найближчі два-три роки буде спрямована на відновлення лінії електропередачі Південно-Українська АЕС - Ісакча (Румунія) на ділянці від румунсько-українського до українсько-молдавського кордону з метою організації додаткового каналу експорту електроенергії, виробленої Молдавською ГР%С, потужністю 200 Мвт.

Прес-секретар Emfesz Борис Шестаков повідомив агентству, що угорський енерготрейдер і створений недавно з його участю консорціум не беруть участь в угоді з придбання акцій АТ "Молдавська ГРЕС".

Представники Group DF, яка керує активами Фірташа, відмовилися коментувати агентству інформацію про придбання структурами, близькими до підприємця, великого пакета акцій АТ "Молдавська ГРЕС".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування