У Литвина щось знають про те, як Тимошенко не стане прем'єром?

Вівторок, 6 листопада 2007, 12:59

Кандидат у народні депутати від блоку Литвина Михайло Сирота вважає, що вірогідність не обрання лідера Юлії Тимошенко прем'єр-міністром "досить висока".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Столичные новости", повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на питання, чи можна це пояснити тим, що президент Віктор Ющенко бачить у ній свого конкурента, Сирота зазначив, що не став би зводити це питання до стосунків Ющенка і Тимошенко.

За його словами, "безумовно, у них своя специфіка спілкування", але є "проблеми між "Нашою Україною" і "Народною самообороною".

Сирота вважає не випадковим створення ще до парламентського засідання представниками "Народної самооборони" групи усередині фракції, що ще не сформувалася.

Член блоку вважає, що найближче до створення парламентської більшості підійшли БЮТ і "НУ-НС", оскільки у них є 228 голосів. "Але в самій помаранчевій коаліції є проблеми, які можуть її зруйнувати вщент", - сказав він.

За словами Сироти, критика програмних положень угоди з боку Юрія Єханурова, Владислава Каськіва, Анатолія Матвієнка, Івана Плюща показує, що розбіжності там "не менш сильні, ніж у 2005 році".

Він нагадав, що глава секретаріату президента Віктор Балога "вважає, що потрібно формувати коаліцію з підписами всіх депутатів, які в неї входять".

Водночас Сирота підкреслив, що згідно з регламентом Верховної Ради коаліцію створюють не депутати, а фракції парламенту, тому потрібні лише рішення фракцій і підписи їх керівників під документами.

Він нагадав, що складністю буде і обрання спікера, оскільки голосування відбувається бюлетенями, "а це значно складніше піддається контролю керівників тих або інших політичних сил".

Сирота підкреслив, що будь-які спроби обрання спікера і прем'єр-міністра пакетом "будуть порушенням регламенту, який абсолютно не передбачає пакетного голосування".

При цьому він нагадав, що голову Верховної Ради обирають шляхом голосування бюлетенями, а прем'єр-міністра затверджують голосуванням в електронній системі "Рада".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News