Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУНС назріває новий скандал. Кириленко не дав договір непідписантам?

Вівторок, 6 листопада 2007, 13:00

Ігор Кріль, один із трьох депутатів від НУНС, чиї підписи ще не стоять під зобов'язанням ввійти в коаліцію з БЮТ, у понеділок так і не підписав документ.

У коментарі газеті "24" Кріль заявив, що не має наміру підписувати цей документ.

"Я далекий від того, щоб підписати це зобов'язання. Мені навіть не дали його на руки, хоча я наполягав на тому, щоб уважно його прочитати і проаналізувати. Мені сказали, що це непублічний документ. Якщо це так, то чому ж тоді вони дозволили винести на публічне обговорення моє прізвище і прізвища моїх колег (крім Кріля документ не підписали Василь Петьовка та Іван Плющ) ?", - запитав він.

"Чому саме нас трьох, хоча мені відомо, що тих, котрі не підписали, було більше? Цей документ не має юридичної сили. Він потрібний тільки для того, щоб підставляти людей", - заявив Кріль.

На питання, хто конкретно не дав йому прочитати договір і намагається його "підставити", Кріль відповів: "Виконком НСНУ. Гуменюк (глава виконкому партії) або сам Кириленко. Не знаю".

Раніше прес-служба "НУ-НС" поширила дві заяви (першу – від імені самого Кріля), що підтверджували, що в понеділок, 5 листопада, під зобов'язанням будуть стояти підписи усіх без винятку членів блоку.

У той же час представники НУНС перебувають у повній упевненості, що троє непідписантів повинні поставити свої підписи якнайшвидше.

Як повідомило виданню джерело в пропрезидентському блоці, "інакше вони підставляють главу президентського секретаріату. Адже тих, хто не підписав документ, легко зв'язати з його ім'ям".

Газета припускає, що після оприлюднення "таємного протоколу БЮТ" (у якому нібито дане розпорядження у випадку розвалу демократичної коаліції звалити всю провину персонально на президента), у трьох непідписантів з НУНС з'явиться додатковий аргумент, щоб не ставити підпису під зобов'язанням.

Однак Ігор Кріль ні словом не обмовився про протокол, аргументуючи свою відмову винятково позицією керівництва партії "Народний союз "Наша Україна".

***

Отримати відповіді від Івана Плюща та Василя Петьовки на питання про те, чи підписали вони вищезазначене зобов'язання і якщо ні, то коли збираються, не видалось можливим. Протягом дня вони є недоступними для коментарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування