Партія регіонів не піде до парламенту

Вівторок, 6 листопада 2007, 13:50

Партія регіонів 6 листопада не братиме участі в засіданні Підготовчої групи з організації та проведення першої сесії Верховної Ради.

Таке рішення було прийняте у зв’язку з тим, що представники ще не всіх політичних сил, обраних до Верховної Ради, отримали реєстрацію у ЦВК, повідомила Ганна Герман.

"За таких умов ми вважаємо засідання робочої групи передчасним. Скоріш за все його доцільно буде проводити з наступного тижня", - прокоментувала ситуацію Ганна Герман, яка входить до числа дванадцяти представників Партії регіонів- членів Підготовчої депутатської групи.

Як відомо, Партія регіонів єдина не передала документи своїх депутатів на реєстрацію в ЦВК. У підготовчій групі їй належить 12 місць із 30. У БЮТ і НУНС на двох 15 представників.

Зі свого боку лідер Компартії Петро Симоненко заявив, що проведення засідання робочої групи "без участі найбільшої парламентської фракції – фракції регіоналів, - означає свідомо закладати конфлікт у подальшій парламентській діяльності".

Він наголосив, що Компартія докладе "максимум зусиль, щоб примусити і Партію регіонів, і БЮТ, і НУ-НС, і блок Литвина виконати всі обіцянки, які лунали з вуст їхніх лідерів під час виборчих перегонів".

"Ми будемо жорстко контролювати відповідність законопроектів і наслідки їх ухвалення для суспільства з тими обіцянками, які лідери цих політичних сил щедро роздавали під час виборчих перегонів", - заявив Симоненко.

"Ми не збираємося гратися в амбіції і підтримаємо законодавчі ініціативи, якщо вони будуть спрямовані на покращення життя людей праці і будуть відповідати нашим програмним засадам, незалежно від того, яка політсила буде вносити їх на розгляд Верховної Ради", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування