У НУ-НС кивають на "помилкові зовнішні сигнали"

Вівторок, 6 листопада 2007, 15:09

Член блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" Ксенія Ляпіна вважає відмову членів блоку Василя Петьовки, Ігоря Кріля й Івана Плюща підписати декларацію про створення коаліції з БЮТ намаганням вирішити внутрішні проблеми.

Про це вона сказала, відповідаючи на запитання журналістів у вівторок, повідомляє УНІАН.

"Мої колеги зараз вирішують насправді внутрішні проблеми, бо ніяких зовнішніх проблем немає. Я не чула від Криля чи Петьовки, що вони не хочуть вступати в коаліцію з БЮТ. Відомо, що ми утворюємо майбутню єдину партію і, природно, йде конкуренція за майбутнє лідерство. Але це не можна вирішувати шляхом помилкових зовнішніх сигналів", - сказала Ляпіна.

Вона також вважає, що суспільство нервує від подібних сигналів.

"На жаль, мої колеги не розуміють того, що кожне їхнє слово сприймається суспільством і хвилює людей", - сказала Ляпіна.

Вона також зазначила, що те, що члени НУ-НС поставили підписи під декларацією про створення коаліції з БЮТ, є політичною волею членів блоку. "Ми ще не стали депутатами, не склали присягу, тому нічого іншого підписувати не можемо", - сказала Ляпіна.

Представниця НУ-НС зазначила, що кандидатуру прем’єр-міністра має висувати БЮТ.

"Кандидатуру прем’єра буде висувати БЮТ. Я буду дуже вражена, якщо вони висунуть якусь іншу кандидатуру, окрім Юлії Тимошенко", - заявила Ляпіна.

При цьому вона нагадала, що згідно з підписаною угодою між НУ-НС та БЮТ кандидатуру прем’єра висуває та політична сила, яка набирає більше голосів на парламентських виборах.

"Всім відомо, хто набрав більше голосів, про які ще гіпотетичні речі можна розмовляти", - додала вона.

Як відомо, прес-служба НУ-НС 1 листопада повідомила, що зобов’язання ввійти до складу єдиної фракції і підписати коаліційну угоду з БЮТ підписали 69 із 72 депутатів, обраних у Верховну Раду 6 скликання за списком НУ-НС. Не поставили свої підписи Іван Плющ, Ігор Кріль і Василь Петьовка.

Пізніше прес-служба блоку заявила, що Кріль і Петьовка підпишуть парафовану угоду про створення демократичної коаліції у понеділок, 5 листопада, однак у вівторок 6 листопада, "Газета 24" опублікувала коментар Кріля щодо того, що той не має наміру підписувати угоду про створення коаліції між БЮТ і НУ-НС.

За словами Кріля, йому навіть не дали "на руки" це зобов’язання для ознайомлення, і "сказали, що це непублічний документ". Він упевнений, що цей документ не має юридичної сили і "потрібний тільки для того, щоб підставляти людей".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування