Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не проти прямої відповіді України

Вівторок, 6 листопада 2007, 15:23

У Федеральній міграційній службі Росії не схильні драматизувати ситуацію з планами України ввести принципи реєстрації російських громадян у відповідь на ухвалення Москвою рішення про обов'язкову постановку на міграційний облік українців.

"Ми не можемо якось відноситися до планів української сторони. Хочуть - нехай вводять", - цитує "Інтерфакс-Україна" слова прес-секретаря ФМС Костянтина Полтораніна.

"Але ми сподіваємося, що правила, що збирається ввести українська сторона, будуть єдиними для всіх іноземних громадян, що в'їжджають в Україну. І ми сподіваємося, що ці правила будуть такоми ж простими і доступними, як правила для іноземних громадян, що приїжджають до Росії", - додав він.

Раніше у вівторок представник МЗС України Андрій Дещиця сказав, що Київ готовий ввести принцип реєстрації російських громадян, у відповідь на прийняття Росією рішення про обов'язкову постановку на міграційний облік громадян України, що в'їжджають у Росію більше, ніж на три доби.

"Якщо російська сторона буде наполягати на введенні таких правил для наших громадян, то ми змушені будемо на принципах взаємності застосувати аналогічні принципи реєстрації російських громадян, що в'їжджають в Україну", - сказав Дещиця.

У свою чергу у ФМС Росії заявили, що 1 січня 2007 року в Росії набрали чинності нові правила, що скасували поняття "реєстрація" іноземних громадян, але ввели певний порядок міграційного обліку.

"Донедавна між Росією й Україною була угода, що давала українським громадянам преференції в питаннях реєстрації в РФ. Але з урахуванням нового міграційного законодавства поняття "реєстрація" пішло в минуле і втратило силу юридичне значення цієї угоди", - сказав Полторанін.

"Між Росією й Україною були переговори, на яких українська сторона говорила про необхідність зберегти преференції. Але наша позиція полягає в тому, що іноземні громадяни, що приїжджають у Росію, повинні бути в рівному становищі – будь-то громадяни України, США, Великобританії або Киргизії", - додав він.

"У добропорядного іноземного громадянина, що приїжджає в Росію, немає ніяких проблем з постановкою на міграційний облік. Ці правила прозорі, прості і необтяжливі", - сказав Полторанін.

"У минулому деякі громадяни України, що приїжджали до нас і знаходилися 90 діб без реєстрації, зловживали цим правом. І левина частка незаконних мігрантів у Росії була саме з числа громадян України", - додав він.

"Ніхто не обмежує громадян України в приїзді в Росію. Ми будемо лише раді. Але правила повинні бути для всіх єдиними. І це право Росії - знати, хто до нас приїжджає ", - сказав представник ФМС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування