Україна й Італія знімають повітряну блокаду

Вівторок, 6 листопада 2007, 19:48

Україна попередньо домовилася з Італією про поновлення до 1 грудня всіх рейсів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Італію.

Про це повідомляють Українські новини із посиланням на прес-службу Міністерства транспорту.

Згідно зі повідомленням, міністр транспорту Микола Рудьковський за участі голови Державної авіаційної адміністрації Анатолія Колісника зустрівся з послом Італії в Україні Фабіо Фаббрі.

У результаті зустрічі було досягнуто усної згоди про тимчасове поновлення (до 1 грудня) дозволу на нічну стоянку авіакомпанії Alitalia в аеропорту "Бориспіль", а також про повне поновлення регулярних рейсів МАУ в Італію.

Рудьковський підкреслив, що це рішення про надання нічної стоянки Alitalia набуває чинності одночасно з рішенням італійської сторони про поновлення регулярних рейсів МАУ в Італію.

"За цей час авіаційна влада повинна провести переговори, у найкоротший термін прийняти остаточне рішення з врахуванням всіх діючих офіційних документів", - сказав він.

Як відомо, з 31 жовтня МАУ довелося скасувати рейси "Київ-Рим" і "Київ-Мілан" у зв'язку з відсутністю затвердження зимового розкладу польотів з боку авіаційної влади Італії.

Зі свого боку італійська авіаційна влада пояснила, що заборонила авіакомпанії МАУ всі польоти в Італію до надання Alitalia права нічної стоянки в аеропорті "Бориспіль".

У відповідь на це Державіаадміністрація заявила про порушення Італією міжурядової угоди про повітряне сполучення, а 5 листопада запропонувала Італії перевести регулярні рейси авіакомпаній Alitalia і МАУ в чартерні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...