Адвокат Сацюка бачить у його справі слід Ющенка

Середа, 7 листопада 2007, 09:55

Адвокат екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Віктор Петруненко вважає, що скасування Генпрокуратурою постанови про закриття кримінальної справи щодо Сацюка, порушеної за фактом незаконного присвоєння йому військових звань, пов'язане з указом президента Віктора Ющенка про скасування присвоєння Сацюку звання генерала.

"Причину скасування постанови (про закриття кримінальної справи) потрібно шукати в тому, що був виданий указ президента, яким він позбавив Сацюка звання генерала", - заявив він газеті "Комерсант-Україна".

"І тепер потрібно хоч якесь правове обґрунтування, для того щоб цей указ залишався на плаву", - упевнений адвокат.

За словами Петруненка, справа Сацюка було припинена двічі, і обидва рази – у зв'язку з відсутністю складу злочину.

У той же час, адвокат не виключає що в наслідок поновлення кримінальної справи, Сацюк може бути повторно оголошений у міжнародний розшук.

У свою чергу, Петруненко запевнив, що постанову про повторне поновлення розслідування буде оскаржено в суді.

"Скасоване абсолютно законне рішення. Можливо, за якихось надуманих підстав і мотивів, може, там щось придумали, але скасування постанови незаконне", - підкреслив він.

Як відомо, у вівторок, 6 листопада, Генпрокуратура скасувала постанову про закриття кримінальної справи відносно Сацюка, порушеної за фактами незаконного присвоєння йому військових звань, використання диплома про вищу освіту й одержання у зв'язку з цим заробітної плати.

Кримінальну справу щодо Сацюка було порушено влітку 2005 року Головним слідчим управлінням ГПУ за статтями КК про зловживання службовим становищем і службову фальсифікацію, що призвели до важких наслідків, а також використання явно підробленого документа.

1 березня цього року т.в.о. керівника Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Ростислав Вергелес повідомив, що Сацюка знято з міжнародного розшуку, оскільки справу щодо нього закрито.

Минулого тижня президент Віктор Ющенко скасував указ екс-президента Леоніда Кучми щодо присвоєння Сацюку військового звання генерал-майора як виданий "безпідставно". За словами заступника голови секретаріату президента Ігоря Пукшина, присвоєння звання було скасовано з ініціативи СБУ, оскільки Сацюк надав "неправдиві" документи про присвоєння йому попередніх звань.

Сацюк був призначений першим заступником голови СБУ наприкінці квітня 2003 року і звільнений з цієї посади в грудні 2004 року після скандалу з отруєнням Ющенка діоксином.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування