Черновецький вирішив приймати лише мітингуючих на його честь

Середа, 7 листопада 2007, 11:02

Мер Києва Леонід Черновецький закликає політичні партії не використовувати Майдан Незалежності для з'ясування стосунків.

Про це сказано в заяві мера, текст якої мають Українські новини.

"Досить уже використовувати одну з найвизначніших пам'яток Києва й України - Майдан Незалежності - як місце, де можна зводити політичні рахунки й кулаками доводити опонентам правильність своїх ідей", - заявив Черновецький.

Він нагадав, що місто зазнає збитків, забираючи сміття й забезпечуючи правопорядок під час різних масових акцій.

Черновецький запевнив, що Київська міська державна адміністрація не проти проведення мітингів.

Однак він вважає, що коли кілька політичних сил з діаметрально протилежними поглядами намагаються одночасно й на одному місці проводити збори своїх прихильників, то нічого гарного із цього не виходить.

Мер додав, що подібні масові акції відлякують іноземних туристів.

Як повідомлялось, міліція перекрила рух на Майдані Незалежності й частково по Хрещатику й по вулиці Інститутській у Києві для недопущення проведення масових акцій з нагоди 90-річчя Жовтневої революції.

6 жовтня Окружний адміністративний суд Києва обмежив проведення масових акцій на Майдані Незалежності 7 листопада за позовом Київміськадміністрації.

У вівторок в Київміськадміністрації пройшла нарада із заявниками на проведення акцій - київськими міськими організаціями партії "Свобода" і Комуністичної партії, однак їм не вдалося домовитися про розмежування акцій за місцем їх проведення.

Водночас щочетверга на Хрещатику під мерією проходять мітинги на підтримку Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування