Комуністів закидали яйцями і запросили на шибеницю

Середа, 7 листопада 2007, 11:03

ВО "Свобода" має намір провести свій мітинг з осудом "злочинів комуністичного режиму" і з вимогою заборони комуністичної ідеології в Україні в середу, 7 листопада, на Михайлівській площі в Києві.

Про це заявив керівник київської організації ВО "Свобода" Андрій Мохник, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також відзначив, що активісти "Свободи" мають намір встановити на Майдані Незалежності кілька інформаційних наметів для заклику своїх прихильників на мітинг на Михайлівську площу.

Раніше ВО "Свобода" планувала провести свій мітинг на Майдані Незалежності в середу о 12.00.

Однак увечері у вівторок Окружний адмінсуд Києва заборонив Компартії та ВО "Свобода" проводити 7 листопада акції на Майдані Незалежності.

У той же час у Львові біля пам'ятника Воїнам-визволителям на вулиці Стрийська в середу одночасно мітингують представники правих і лівих сил.

Представники "Свободи" закидали яйцями прихильників Компартії, Соцпартії і ПСПУ, коли ті покладали квіти до пам'ятника.

Виникла невелика бійка між представниками "Свободи" і правоохоронцями. За даними міліції, затримано 5 людей.

Два мітинги, що проходять одночасно, охороняє близько 200 співробітників міліції. Місце проведення мітингів розмежовано.

Прихильники лівих сил тримають транспаранти "Революція продовжується" і "Нехай живе Великий Жовтень!".

Прихильники "Свободи" скандують "Комуняку на гіляку". Вони спорудили символічну шибеницю, на якій розміщені паперові копії Леніна і Сталіна, а також дві таблички "для Вітренко і Симоненка". Прихильники "Свободи" також спалили Червоний прапор.

Керівник фракції "Свобода" у Львівській міськраді Василь Павлюк заявив журналістам, що його побили правоохоронці. Він також відзначив, що якщо протягом півгодини їхніх прихильників не випустять, вони будуть пікетувати обласне управління МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування