Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відпустив одного з учасників трагедії

Середа, 7 листопада 2007, 13:20

Президент Віктор Ющенко помилував екс-заступника командувача 14-м авіакорпусом генерала Анатолія Третьякова, засудженого раніше до 6 років позбавлення волі в зв'язку з авіакатастрофою в Скнилові Львівської області в липні 2002 року.

За словами керівника служби з питань помилування секретаріату президента Віктора Мойсеєнка, такий указ президент видав 24 жовтня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно, президент помилував двох учасників цієї трагедії: генерал Анатолій Третьяков звільнений, а одному з льотчиків - він запасним був - полковнику Юрію Єгорову скорочено термін", - сказав співрозмовник.

За словами Мойсеєнка, указ був підписаний після рішення відповідної комісії, до якої надійшла низка звернень з проханням про помилування. "Це були звернення льотчиків", - сказав він.

За словами співрозмовника, зокрема, із проханням про помилування Третьякова й Єгорова звернулися голова Ради офіцерів командування Повітряних сил ВСУ, голова Ради Вінницької міської організації ветеранів України, президент Асоціації льотчиків Харківського авіаційного університету імені Кожедуба.

"Ці заяви розглядала комісія. З огляду на всі обставини, комісія ухвалила рішення про помилування і передала його на розгляд президенту", - пояснив Мойсеєнко, відзначивши, що ці звернення розглядалися близько місяця.

У той же час представник секретаріату відзначив, що про помилування командира екіпажу Су-27 Володимира Топонаря мова не йде.

"Про Топонаря питання не ставиться, оскільки й офіційно, і неофіційно льотчики вважають, що саме він був основним винуватцем трагедії", - підкреслив він.

За інформацією газети "Сегодня", другому пілоту літака Су-27 полковнику Юрію Єгорову, засудженому до 8 років, термін скорочено до 3,5 років.

За інформацією видання, Третьяков 31 жовтня залишив колонію, а Єгоров зробить це в 2008-му.

Майже два місяці тому дістав свободу екс-помічник керівника польотами, комеск Юрій Яцюк, засуджений до 5 років.

Газета також повідомляє, що Топонар, що одержав 14 років, відбуває покарання недалеко від Києва, недавно розлучився і одружився з іншою жінкою.

У результаті падіння на глядачів літака Су-27 на авіашоу 27 липня 2002 року на львівському аеродромі "Скнилів" загинули 77 людей, з яких 28 - діти.

Потерпілими внаслідок авіакатастрофи визнані 543 осіб, зокрема, після трагедії 10 осіб залишилися інвалідами, з них троє - інвалідами першої групи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...