Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" просить полегшити його ношу

Середа, 7 листопада 2007, 13:51

НАК "Нафтогаз України" пропонує знизити податкове навантаження на компанію до 11-12% від обороту, що сьогодні сягає 30%.

Про це заявив заступник голови правління НАК Едуард Швидкой у ході свого виступу на міжнародній конференції "Нафта і газ - 2007", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас є пропозиції, що ми передали в уряд, згідно з якими платежі "Нафтогаз України" у бюджет повинні складати 11-12% від обороту компанії. Це непопулярний захід, але необхідний" - сказав він.

Заступник голови НАК відзначив, що за останні шість років, зокрема, рентна плата для компанії за видобування вуглеводнів зросла в 12 разів.

Як відомо, "Нафтогаз України" у 2006 році сплатив 15,3 млрд. грн. податків і зборів при консолідованому доході 64,7 млрд. грн., що відповідає податковому навантаженню в розмірі 23,6% від обороту, однак у 2007 році низка нормативів виплат була збільшена.

Через високе податкове навантаження і відхід з ринку внутрішніх продажів природного газу президент Віктор Ющенко на початку листопада заявив про фінансову незбалансованість "Нафтогазу України".

За його словами, уряд затвердив фінансовий план НАК на 2007 рік з дефіцитом в обсязі 9 млрд. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...