Черновецький вирішив погратися з машинами. Не своїми

Середа, 7 листопада 2007, 17:29

Мер Києва Леонід Черновецький обіцяє, що днями він підпише розпорядження про зниження швидкості пересування приватних маршруток до 50 кілометрів.

Також Черновецький презентував пілотний проект розміщення керованих дорожніх знаків та інформаційних табло зі змінною інформацією на Парковій дорозі, Дніпровському узвозі та Петровській алеї, пише "Хрещатик".

"Це дозволить зменшити кількість заторів у Києві на 30%, і буде коштувати нам 100 млн. гривень. Такі системи діють у Лондоні, Парижі, тільки починає ця система запускатись у Москві", - зазначив мер.

Мер Києва також розповів про майбутнє будівництво терміналів у Києві. "Ми зупинимо транзитний вантажний транспорт, і він буде їздити у певні години у Києві, тому що ці фури заважають руху легкових авто, і вони не повинні з’являтися у центральній частині міста", - зазначив Леонід Черновецький.

Крім того в Києві планують запровадити односторонній рух на вулицях Великій Васильківській та Горького з метою ліквідації заторів.

Про це заявив журналістам начальник Головного управління транспорту, зв’язку та інформатизації Іван Шпильовий, повідомляє УНІАН.

"Наступний односторонній рух - ми зараз будемо замовляти реконструкцію по вул. Червоноармійській (колишня назва вулиці Велика Васильківська) і Горького", - поінформував він.

На запитання щодо можливих термінів реалізації цього проекту Шпильовий відповів, що це можна зробити вже в наступному році.

"Спочатку було організовано по Володимирській вниз, по Тарасівській вгору. Зараз по Саксаганського - з міста, по Жилянській – в місто. Наступний етап – по Горького – вниз, по Червоноармійській – вгору. Таким чином ми поступово будемо вводити односторонній рух”, - додав Шпильовий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...