Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Татари просять Ющенка врятувати їх від чорного кийка

Середа, 7 листопада 2007, 18:18

Меджліс вимагає відставки начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Криму Анатолія Могильова у зв'язку з його причетністю до масового побиття кримських татар на плато Ай-Петрі.

Про це журналістам заявив голова меджлісу Мустафа Джемільов, повідомляють Українські новини.

За його словами, на засіданні меджлісу 6 листопада було прийнято текст телеграми президентові Віктору Ющенку із проханням створити державну комісію для розслідування інциденту, що стався на Ай-Петрі 6 листопада.

"Наші вимоги - негайно зняти з посади голову внутрішніх справ і притягнути його до кримінальної відповідальності, тому що він несе головну відповідальність за те, що сталося в останні дні", - повідомив Джемільов.

Крім того, за його словами, на засіданні меджлісу було розглянуто проект постанови, що передбачає початок акцій громадянської непокори з вимогою відставки Могильова, зокрема встановлення наметового містечка.

"Я наклав вето на цю постанову... Поки ми не зважимо свої можливості, скільки ми зможемо мобілізувати, ми будемо дивитися на реакцію влади на наші вимоги про притягнення до відповідальності Могильова", - повідомив глава меджлісу.

За словами Джемільова, питання про мобілізацію кримських татар має розглядатися на сесії курултаю 7 грудня.

"Меджліс має право знову зібратися й перебороти це вето двома третинами голосів", - сказав Джемільов.

Меджліс має намір провести в Сімферополі масовий мітинг протесту 11 листопада.

Водночас сам Анатолій Могильов не має наміру йти у відставку, оскільки в своїй роботі не порушував чинного законодавства, повідомляє УНІАН.

Як повідомлялось, вранці 6 листопада міліція ліквідувала будівлі кримських татар, розміщені на самовільно зайнятій земельній ділянці на плато Ай-Петрі в Криму.

За рішенням суду, зношено було кафе "Едем" й 6 недобудованих об'єктів на плато.

У червні цього року Господарський суд Криму ухвалив рішення про демонтаж із плато Ай-Петрі будівель, що належать підприємцеві Мустофаєву.

8 лютого 2007 року Верховна Рада Криму звернулася до секретаріату президента із проханням включити територію плато Ай-Петрі в межі Ялтинського гірничо-лісового заповідника.

Надалі частина території Ай-Петрі, що не ввійде в межі Ялтинського гірничо-лісового заповідника, буде розвиватися в туристичному напрямку для організації зимового відпочинку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування