Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС не бачить гріха в побитті татар

Четвер, 8 листопада 2007, 07:05

Заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фатхутдінов заявляє про відсутність підстави для проведення службового розслідування по діях міліції на плато Ай-Петрі і підкреслює, що співробітники міліції діяли в рамках закону.

Відповідаючи на питання в ефірі телеканалу "1+1" у середу про те, чи буде проведене внутрішнє розслідування з приводу інциденту на Ай-Петрі, він відповів: "Зараз я не бачу підстав для того, щоб проводити відповідну службову перевірку".

"У випадку на Ай-Петрі дії міліції були адекватними тій ситуації, що складалася", - додав Фатхутдінов.

Він розповів, що 4 червня 2007 року Господарський суд Автономної Республіки Крим прийняв рішення про усунення перешкод Ялтинському гірничо-лісовому заповідникові в користуванні земельними ділянками. На виконання цього рішення Державна виконавча служба винесла постанову про залучення співробітників органів внутрішніх справ до забезпечення громадського порядку під час примусового виконання рішення суду.

Відповідні документи надійшли в головне управління МВС України в Криму.

"Хочемо ми цього чи ні, ми зобов'язані забезпечити охорону громадського порядку під час виконання держслужбою своїх функціональних обов'язків", - підкреслив Фатхутдінов.

Він відповів, що якби міліція цього не зробила, то до кримінальної відповідальності притягли б співробітників міліції, що відмовилися виконувати свої обов'язки.

Відповідаючи на питання, чи була необхідність застосовувати фізичну силу стосовно людей, він відзначив: "Коли державні виконавці почали виконувати свої обов'язки, їм почали чинити активний опір. Ви (канал "1+1") показували кадри, як працювали співробітники міліції, але ніхто не показав кадри, як в співробітників міліції і державної виконавчої служби летіли пляшки з запальною сумішшю, летіли камені, а також виявлявся інший опір".

Коментуючи одержання одним з постраждалих поранення в живіт нібито від співробітників міліції, він підкреслив, що про це може говорити тільки експерт після відповідної експертизи.

Разом з тим, він підкреслив, що громадяни, які вважають, що їх права з боку співробітників міліції були порушені, можуть звернутися в органи прокуратури для проведення відповідного розслідування.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...