Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У перший день надзвичайного стану у Тбілісі активізований спецназ

Четвер, 8 листопада 2007, 12:09

На центральних і прилеглих до них вулицях Тбілісі 8 листопада, у перший день надзвичайного стану, мобілізовані загони спеціального призначення.

Після того, як дві телекомпанії, що підтримують опозицію, припинили мовлення, а на інших телеканалах не виходять в ефір інформаційні передачі, інформаційні випуски Громадського мовлення Грузії залишаються основним джерелом поширення інформації в країні.

Наклад газет, що видаються в Грузії, невеликий, а інтернет-можливості доступні, максимум, 7% населення країни, повідомляє Civil Georgia.

У той же час, Міносвіти 8-9 листопада оголосило вихідними днями для публічних шкіл, і така ж порада дана і вузам країни.

Парламент збереться, як передбачається, у п'ятницю для затвердження декрету президента про введення надзвичайного стану в країні.

Але, як заявив віце-спікер парламенту Михайло Мачаваріані 8 листопада, він сподівається, що такої необхідності не буде.

"Сподіваємося, що сьогодні і завтра буде збережено спокій, і напруженість розрядиться, і сподіваємося, що парламенту не знадобиться прийняття таких заходів", - заявив він Громадському мовленню.

Мачаваріані також відзначив, що спікер парламенту Ніно Бурджанадзе знаходиться на зв'язку з "лідерами деяких політичних партій" і намагається відновити діалог.

Але, Мачаваріані не став конкретизувати, з якими політиками Бурджанадзе намагається вести переговори.

Влада чітко дала зрозуміти, що не буде вести переговори з тими політиками, які мали зв'язок з російською розвідкою.

До закриття інформаційних передач, в інтерв'ю телекомпанії "Руставі-2" депутат Гіга Бокерія заявив, що влада готова до діалогу з деякими партіями, у тому числі з "новими правими", але він не став конкретизувати інші партії.

У той же час, лідер опозиційної Республіканської партії Давид Усупашвілі 7 листопада заявив, що готовий до діалогу з владою.

"Для мене дуже складно вести бесіду з владою після подій, що розвивалися в останній час. Але бути політиком складна справа й у мої обов'язки входить вести переговори", - заявив Усупашвілі в інтерв'ю телекомпанії "Мзе".

"Але, передумовою початку діалогу має бути припинення беззаконня з боку влади", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...