Соратниця Януковича погрожує йому судом

Четвер, 8 листопада 2007, 12:23

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова вимагає від Кабінету міністрів скасувати постанову про затвердження порядку одержання дозволу суду на здійснення заходів, що тимчасово обмежують права людини, і використання добутої інформації.

Про це Карпачова заявила в четвер під час слухань з питань дотримання конституційних прав осіб, що знаходяться в місцях попереднього ув'язнення, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Карпачова нагадала, що відповідна постанова була ухвалена Кабміном 26 вересня і викликала значну негативну реакцію в українському суспільстві.

За її словами, в інститут омбудсмана з цього приводу надійшло багато звернень від громадян України.

Крім того, Карпачова відзначила, що під час прийняття відповідної постанови вона не мала можливості ознайомитися з проектом документа завчасно. Омбудсман відзначила, що прийнята постанова порушує низку статей Конституції України.

"Тому я звернулася до прем'єр-міністра з проханням негайно скасувати дану постанову, оскільки в іншому випадку я буду змушена звернутися до судової гілки влади", - сказала уповноважена ВР з прав людини.

Як відомо, Карпачова балотувалася в парламент 2006 року за списком Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування