Ющенко дав пораду куму, який вже все вирішив

Четвер, 8 листопада 2007, 16:35

Президент Віктор Ющенко закликає владу й опозицію Грузії до діалогу.

Про це він завив на прес-конференції в Полтаві, повідомляють Українські новини.

"Я закликаю представників грузинської влади провести суспільний відкритий політичний діалог з поваги до свободи й до власної Конституції й прийняти збалансоване рішення", - сказав президент.

Грузія, як і Україна, протягом сотень років боролася за демократію. І те, що відбулося в останні роки в історії цього народу, - це подарунок долі. Я переконаний, що єдиний спосіб повернути довіру нації - діяти виключно демократичними методами. У влади Грузії є досить конституційних способів для врегулювання цієї ситуації. Я переконаний, що це справа грузинського народу", - відзначив Ющенко.

Він також нагадав, що міністр закордонних справ Арсеній Яценюк терміново направив у Грузію свого спеціального представника, заступника міністра Костянтина Єлисєєва.
"Міністерство закордонних справ уже виступило із заявою щодо Грузії, туди виїхав заступник міністра МЗС", - сказав президент.

Раніше Україна закликала опозицію й владу в Грузії до конструктивного діалогу.

За повідомленнями ЗМІ, 7 листопада влада Грузії розігнала мітинг, що тривав майже тиждень, біля будинку парламенту.

Увечері 7 листопада Президент Грузії Михаїл Саакашвілі ввів надзвичайний стан на всій території країни строком на 15 днів, а у своєму телевізійному зверненні 8 листопада заявив, що пропонує провести президентські вибори в Грузії 5 січня 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування