Ющенко просить Тимошенко і Януковича згадати, що він їм говорив

Четвер, 8 листопада 2007, 16:59

Президент Віктор Ющенко закликав політичні сили зробити достатні кроки для створення демократичної коаліції в парламенті.

"Коаліція повинна базуватися на основі політичних результатів виборів і з тих заявок, що сьогодні сформульовано - "помаранчева" коаліція демократичних сил повинна бути сформована в парламенті. Я закликаю усіх зробити достатні кроки по врегулюванню для створення демократичної коаліції", - сказав він на прес-конференції в Полтаві в четвер.

"Я хотів би адресувати лідерові кожної політичної сили, що пройшла в парламент: ви брали на себе політичну відповідальність, ви прийшли у Верховну Раду і ваше завдання сформувати в найкоротший час більшість і сформувати керівництво парламенту", - сказав Ющенко.

"Політична стабільність - це місія номер один, котру як завдання повинні відчути політичні сили, що прийшли в парламент", - сказав Ющенко.

Разом з тим президент відзначив, що з перевагою в кілька голосів парламентська більшість не можна буде назвати стабільно працюючою.

"Те, що я говорив Тимошенко (лідер БЮТ Юлія Тимошенко) і Януковичу (прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович): потрібно знайти новий формат відносин. Але не треба формувати політику на реванші, це не може бути політика окремих персон", - підкреслив він.

Ющенко завершив поїздку в Полтавську область і відбув у Київ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування