Фірташу знову розв'язали вузол

П'ятниця, 9 листопада 2007, 08:29

Колегія суддів судової палати з цивільних справ Апеляційного суду Києва установила, що шлюб між співвласником "РосУкрЕнерго" Дмитром Фірташем і Марією Фірташ (Калиновською) рішенням Солом’янського райсуду від 12 серпня 2005 року розірвано.

Про це йдеться в окремій постанові Апеляційного суду від 7 листопада, повідомляє "Обком" із посиланням на УНІАН.

У документі йдеться про те, що Апеляційним судом Києва скасовані постанови Солом’янського райсуду столиці, прийняті суддею Іриною Усатовою – від 21 вересня про відмову в перегляді рішення того ж суду про розірвання шлюбу і від 19 жовтня 2007 року.

В останньому випадку суддя при вирішенні питання про прийняття до розгляду заяви Марії Фірташ від 12 вересня 2007 року не перевірила дотримання термінів подачі заяви і не врахувала, що така заява подається уже втретє в цей же суд, при чому від попередньої аналогічної заяви (у липні п.р.) позивачка добровільно відмовилася.

Апеляційний суд Києва установив, що суддею Солом’янського районного суду Усатовою були допущені грубі порушення норм процесуального права.

"Виявлені обставини свідчать про те, що суддя Усатова І. А. безвідповідально ставиться до виконання обов'язків судді, ігнорує вимоги закону при здійсненні правосуддя. Колегія суддів, з огляду на грубий характер порушень, вважає за необхідне про дані факти довести до відома Ради суддів м. Києва для вжиття відповідних заходів", - говориться в документі.

Як відомо, Солом’янський суд м. Києва скасував своє рішення від 12 серпня 2005 року про розірвання шлюбу між співвласником "РосУкрЕнерго" Дмитром Фірташем і Марією Калиновською (Фірташ), зареєстрованого 19 вересня 2001 року.

Зокрема, як відзначалося в постанові, суд прийняв таке рішення у зв'язку з виявленням обставин, що не були відомі раніше.

За словами Калиновської, у листопаді 2005 року вона дізнался, що три місяці назад Солом’янський суд Києва заочно оформив її розлучення з чоловіком. 26 січня 2006 року вона підписала мирову угоду про розподіл майна з представником Фірташа Юрієм Бойком.

Калиновська стверджує, що умови мирової угоди не виконані. За її словами, Фірташ повинен їй виплатити 36 млн. доларів, але в дійсності віддав тільки 24 млн. доларів. Крім цього, вона одержала три квартири, три машиномісця й автомобіль Cadillac Escalade.

У середині жовтня суддя Усатова звернулася до президента Віктора Ющенка як гаранта Конституції, із проханням про допомогу і захист – на неї і членів її родини, за її словами, чинився тиск сторонніми особами.

Усатова заявляла, що після винесення 21 вересня 2007 року рішення, відповідно до якого розірвання шлюбу Фірташа і Калиновської було скасоване, на неї почали чинити системний тиск.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...