Азаров зібрався до Бішкеку по квиток у СОТ

П'ятниця, 9 листопада 2007, 15:55

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров найближчим часом на чолі української делегації відбуде до Бішкека для врегулювання з Киргизією питань в контексті вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це заявив на брифінгу перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє УНІАН.

За його словами, таке рішення було ухвалене у п'ятницю на нараді у президента, присвяченій питанням вступу України до СОТ.

Крім того, як повідомив Шлапак, президент взяв на себе місію ще раз переговорити з президентом Киргизії з приводу створення робочої групи щодо врегулювання невирішених питань (Азаров очолить українську частку цієї групи, до якої також увійде міністр закордонних справ Арсеній Яценюк).

Крім того, за словами Шлапака, у п'ятницю Україна направила Киргизії свої пропозиції щодо врегулювання питань, пов'язаних зі вступом України до СОТ, зокрема, з питання українського боргу Киргизії в 27 млн. доларів.

"Є домовленість, що під час поїздки ми зможемо зробити Киргизії дуже хороші пропозиції і зняти всі претензії, які були у Киргизії", - заявив Шлапак.

Він також зазначив, що у разі успішної роботи робочої групи, а надія на те, що вона буде саме такою, в секретаріаті президента є, за тиждень або 10 днів "буде повна ясність з Киргизією".

Також, за словами Шлапака, на нараді президент заявив, що Киргизія для нас є рівноправним членом СОТ, як і інші країни, і попросив політиків і членів уряду утриматися від некоректних висловлювань на адресу цієї країни.

За словами Шлапака, якщо будуть виконані усі необхідні умови, то на наступному засіданні робочої групи може бути прийнятий звіт України, і в грудні на засіданні Генеральної ради СОТ Україна зможе одержати запрошення на вступ до цієї організації.

Якщо ж умови не будуть виконані, а особливо - вирішення питань з Киргизією, то, звичайно ж, терміни вступу України до СОТ перенесуться, зазначив Шлапак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування