Ющенку доповіли про вихід із коми

П'ятниця, 9 листопада 2007, 16:21

Голова Конституційного суду Андрій Стрижак запевнив президента Віктора Ющенка в тому, що Конституційний суд "вийшов з коми і працює на повну силу".

Про це він сказав під час зустрічі з президентом у п'ятницю у секретаріаті президента, повідомляє прес-служба суду.

Підсумовуючи роботу з приводу одинадцятої річниці КСУ, Стрижак зазначив, що робота суду стабілізувалася.

"Свідчення тому - 10 прийнятих протягом року рішень. І це попри недоукомплектований склад. Новопризначені судді, замість звільнених за квотою президента, не можуть скласти присягу, бо не працює Верховна Рада", - зазначається у повідомленні.

Тому Стрижак вніс пропозицію президенту про ініціативу внести зміни до закону про Конституційний суд, які б дозволили суддям складати присягу безпосередньо в КС, а суддям у відставці - продовжувати виконувати обов'язки до призначення нових.

Таким чином суд працюватиме безперервно, вважає Стрижак. Президент підтримав таку пропозицію і погодився, що закон про Конституційний суд потребує певних змін.

Крім того, голова КС розповів президенту про запланований перший офіційний візит до Страсбургу в кінці листопада.

Там передбачені зустрічі Стрижака з Генсекретарем Ради Європи Террі Девісом, головою Європейського суду з прав людини Жаном-Полем Коста, а також з секретарем Єврокомісії "За демократію через право" Джанні Букіккіо.

За участі останнього планується провести конференцію у Києві, де будуть присутні всі представники влади. Президент особисто висловив бажання взяти участь у цій конференції.

За словами голови КС, він також очікує на візит-відповідь голови Європейського суду з прав людини і розраховує на довготривалу співпрацю в майбутньому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування