Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький похвалився, що від нього ніхто не втік і "не смикнувся"

П'ятниця, 9 листопада 2007, 21:02

Мер Києва Леонід Черновецький вважає, що процес переходів депутатів Київради з фракції до фракції пов'язаний із проблемою плати за прохідні місця в списках політичних партій.

"З мого блоку жоден депутат нікуди не втік... Ми грошей не брали, і в нас жодна людина нікуди не смикнулася", - сказав Черновецький в ефірі 5 каналу в п'ятницю.

На питання, як він оцінює переходи депутатів із фракції у фракцію, він відповів:

"Вони (депутати) бігають іноді правильно деякі, тому що коли формувалися списки, ви ж знаєте, що за них гроші беруть".

"Якщо людина заплатила гроші (за потрапляння до списку), вона має право прийти і сказати лідеру блоку, навіть найвеличнішого: "Вибач, люба, я заплатив гроші, які до мене претензії? Мені не вигідно сьогодні...", - зазначив Черновецький.

Він також заявив, що особисто знає "дуже багато людей, які платили за проходження в списки".

"Ця тема вимагає додаткових досліджень, доказів. Я цим не займаюся, але я конкретно розмовляв з цими людьми, я знаю цифри", - сказав мер.

На питання, чи направляв він цю інформацію до Генпрокуратури, він відповів:

"Генпрокуратура має набагато більше конкретної інформації, ніж я. Якби вона хотіла це питання піднімати, то вона могла б його підняти. Але я не думаю, що це питання сьогодні є таким, котре можна підняти, оскільки в зв'язку з тим, що влада слабка, всі інститути влади теж слабкі, вони сковані у своїх діях".

Водночас Черновецький ухилився від відповіді на питання, яка коаліція у Верховній Раді вигідна йому і його команді.

"Мені зрозуміла логіка дій президента, і я покладаюся на те, що він затіяв", - сказав він, додавши, що "коаліція повинна бути вигідна всьому українському народу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування