Харківська облрада повстала проти ідей Ющенка

Субота, 1 грудня 2007, 12:21

Харківська обласна рада визнала ОУН-УПА "воюючою стороною на боці фашистської Німеччини".

На сесії облради 29 листопада депутати визначили, що на території Харківської області ОУН-УПА – "це формування, які підпорядковувались командуванню фашистської Німеччини та використовувались ним під час Другої Світової війни проти Радянського Союзу і держав антигітлерівської коаліції".

У зверненні, прийнятому з цього приводу Харківською облрадою, зазначено, що "в Україні здійснюються спроби переглянути історію, а на Харківщині мають місце випадки встановлення пам`ятних знаків, присвячених профашистським угрупованням та їх керівникам. Ці процеси ініціюються особисто президентом України Віктором Ющенком".

Харківська обласна рада закликала владні органи "не допускати героїзації ОУН-УПА та запропонувала органам влади області демонтувати в разі наявності будь-які пам`ятні знаки, встановлені на честь ОУН-УПА чи їх бойовиків".

Харківська обласна рада також підтримала заяву Луганської обласної ради "щодо протидії нацизму в Україні".

"Харківські депутати засудили укази президента, що ображають Україну, зокрема указ про присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу, а також рекомендації Харківської облдержадміністрації щодо присвоєння харківським вузам імен Шухевича, подружжя Стецьків", - йдеться у повідомленні облради.

На сьогодні Харківська обласна рада нараховує 149 депутатів. Її більшість становлять представники Партії регіонів – до фракції ПР входять 83 депутати.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування