Новий губернатор Ющенка виганяє безпритульних дітей з останнього дому

П'ятниця, 14 грудня 2007, 12:07

Однією з перших ініціатив Миколи Сердюка на посаді голови Одеської облдержадміністрації стало рішення щодо заборони діяльності дитячого будинку "Світлий дім".

У своєму зверненні до мера Одеси Едуарда Гурвіца Сердюк вимагає усіх дітей, які знаходяться в благодійному фонді "Світлий дім", влаштувати до державних дитбудинків та завадити фонду надалі давати прихисток безпритульним дітям.

Цю вимогу він мотивує порушенням законодавства, яке встановила прокуратура Одеської області у ході перевірок "Світлого дому", повідомляє "Економічна правда".

Також мотивацією є постанова головного державного санітарного лікаря Приморського району Одеси від 19 червня 2007 року про "заборону експлуатації кризового центру соціально-дезінтегрованих неповнолітніх благодійного фонду, що розташований на вул. Базарній, 4".

У своєму листі до мера Одеси губернатор зазначив, що "Конституцією визначено, що утримання та виховання сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, покладається на державу".

Посилаючись на відповідний закон, Сердюк констатував, що "благодійні, громадські організації не є закладами для утримання та виховання дітей".

На підставі цього губернатор просить забрати дітей до державних дитбудинків, не допустити проживання дітей у приміщенні кризового центру фонду "Світлий дім" в майбутньому, а також "вирішити питання щодо доцільності подальшої оренди фондом" приміщення по вулиці Базарній, 4.

На даний час, близько 7 малюків вже забрали з "Світлого дому" до різних установ.

Як відомо, президент Віктор Ющенко призначив Сердюка головою Одеської облдержадміністрації 7 грудня, після того як він більше місяця пропрацював тимчасовим виконувачем. Сердюк народився у селі Хоружівка, звідки сам президент.

"Світлий Дім" є унікальною організацією, яка безперервно діє без закордонної грантової підтримки та без державних грошей. Вона об'єднує благодійну волю окремих осіб на користь потерпаючих дітей.

Протягом дванадцяти років благодійна організація "Світлий Дім" здійснює безперервну цілодобову працю з підтримки та захисту найбільш знедолених дітей, підлітків, юнаків та дівчат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News