Україна зібрала 4,5 тис.тонн російських нафтопродуктів

Неділя, 2 грудня 2007, 11:04

Усього близько 4 тис.580 тонн суміші нафтопродуктів з піском і водоростями зібрано на острові Коса Тузла й окремих ділянках Керченського узбережжя.

Як повідомляє МНС у неділю, на утилізацію відправлено близько 2 тис. 722 тонн нафтовмісних відходів.

З метою виявлення нових районів забруднення співробітники екологічної інспекції проводять постійний моніторинг навколишнього середовища берегової смуги й акваторії Керченської протоки, Чорного й Азовського морів.

У суботу тривали роботи зі збору, завантаження й підготовки до вивозу суміші нафтопродуктів з піском і водоростями на острові Коса Тузла й окремих ділянках Керченського узбережжя.

11 листопада в Керченській протоці й акваторії Чорного моря зазнали аварії 12 суден, з них вісім російських. Затонуло чотири судна, зокрема, три російських сухогрузи "Вольногорск", "Нахічевань", "Ковель", були зірвані з якорів і сіли на мілину шість суден, були ушкоджені два російських танкери "Волгонефть-123" й "Волгонефть-139".

За попередніми даними, з танкера "Волгонефть-139" у воду потрапило близько 2000 т мазуту. На борту сухогруза "Вольногорск" перебувало 2,436 тис. тонн сірки, на борту "Нахічевані" - біля двох тис. тонн сірки.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...