Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВИМАГАЄ ЗАКРИТИ ШАХТУ ЗАСЯДЬКА

Понеділок, 3 грудня 2007, 09:38

Президент Віктор Ющенко наполягає на негайному повному закритті шахти ім. А. Засядька до з'ясування усіх обставин та причин трагедій, що сталися 18 листопада, 1 та 2 грудня.

Про це йдеться у телеграмі президента до прем'єр-міністра Віктора Януковича, повідомляє прес-служба глави держави.

"У зв'язку з черговою аварією на шахті ім. А.Засядька міста Донецька, яка потягла за собою людські жертви, наполягаю на негайному повному закритті цієї шахти до з'ясування усіх обставин і причин трагедій, що сталися 18 листопада, 1 та 2 грудня цього року", – написав президент.

Ющенко вимагає невідкладного проведення службового розслідування дій посадових осіб, в т.ч. керівників відповідних державних органів, які допустили службове недбальство, дозволили роботу шахти до з'ясування причин першої трагедії.

"Матеріали такої перевірки направити генеральному прокурору для вжиття передбачених законодавством заходів реагування. Про результати інформуйте мене особисто у триденний термін", – додав президент.

Водночас, прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу в зв'язку з вибухом, що стався 1 грудня.

Про це повідомляє "Остров" з посиланням на прес-службу прокуратури Донецької області.

Справа порушена за фактом порушення правил безпеки при проведенні робіт з підвищеною небезпекою, що потягло за собою травмування людей.

Досудове слідство проводиться слідчим відділом прокуратури області, зазначається у повідомленні.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...