Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Литвина відхрестилися від співпраці з убитим

Понеділок, 3 грудня 2007, 10:11

Пріоритетною версією причин убивства Олега Шеремета, якого називали "головним політтехнологом" Блоку Литвина, у міліцейських колах вважають причетність Шеремета до вирішення питань по землі в Бориспільському районі.

Про це в понеділок пише газета "Сегодня".

На це, зокрема, вказують і народні депутати Олег Зарубінський (Блок Литвина) і Володимир Сівкович (Партія регіонів).

Зарубінський вважає, що Шеремет протистояв комерційним структурам, проти яких були судові процеси в зв'язку з крадіжкою землі в селян.

Водночас, він спростував виданню інформацію про те, що Шеремет працював головним політтехнологом блоку Литвина.

"Він не був ні головним, ні навіть просто політтехнологом нашого блоку. Інформація про це з'явилася ще після першого замаху на Олега в жовтні. Тоді була допущена журналістська помилка. Під час передвиборної кампанії Шеремет надавав юридичні консультації блоку Литвина лише по земельних питаннях", - підкреслив Зарубінський.

У свою чергу, Сівкович відзначає, що "Шеремет виступав на стороні однієї з бізнес-груп, що воювали за земельні паї селян Великої Олександрівки"

"Одні підприємці купили паї, інші, підробивши документи, виграли суди і продали землю ще раз. На одну ділянку було два-три власника. Шеремет юридично оформляв ці процеси, був і посередником. У результаті постраждали обидві групи. За моїми даними, йдеться про суму понад 50 млн. доларів", - розповів депутат.

Як відзначає видання, він натякнув, що "в орбіті скандалу" опинився певний експертний інститут з оцінки землі в Київській області, створений, щоб максимально монополізувати інформацію про ділянки, паї, їхніх продавців, покупців, власників, і там вибудована схема централізованих хабарів.

"Це правовий і земельний бєспрєдєл, що потребує законодавчого врегулювання. Інакше з загибеллю Шеремета скандал не вщухне. Думаю, ця жертва не остання. Буде ще кров", - вважає Сівкович.

Як відомо, пізно ввечері в п'ятницю в Борисполі біля свого під'їзду п'ятьма пострілами був застрелений комерційний директор "Земельно-ресурсного клірингового центру" 41-річний Шеремет. Він помер у машині швидкої допомоги дорогою в лікарню.

Як повідомив "Сегодня" начальник ЦОС Головкому МВС у Київській області Микола Жукович, кримінальна справа розслідується за статтєю 115 КК України - навмисне убивство.

Незадовго до убивства на Шеремета був замах – 26 жовтня в районі столичної вулиці Кіквідзе двоє осіб нанесли йому кілька ударів ножем і битою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...