Регіони будуть тягнути з Яценюком до останнього

Понеділок, 3 грудня 2007, 10:35

Партія Регіонів може підтримати кандидатуру в.о. голови МЗС, депутата "НУ-НС" Арсенія Яценюка на посаду спікера парламенту.

Проте, як заявив в інтерв’ю Радіо "Свобода" представник Партії регіонів Володимир Зубанов, рішення щодо цього буде прийматися безпосередньо перед голосуванням.

"Якщо ми будемо приймати рішення, то тільки в останні години. Ми бачимо, що зараз є неспокій в БЮТ, вони пропонують відкрите голосування, є різні рішення всередині "Нашої України". І якщо це буде загрожувати стабільній роботі Верховної Ради, в останню годину Партія регіонів може прийняти відповідне рішення", - заявив він.

"Оскільки ситуація міняється і у нас немає відповідної оперативної інформації кожної хвилини, а є у керівництва фракції, ми довіряємо своєму керівництву, як воно скаже, під час взяття бюлетенів, так ми і будемо робити", - додав Зубанов.

Водночас, принциповою для Партії регіонів залишається посада прем’єр-міністра, заявив Зубанов.

За словами представника Партії регіонів, зараз хочуть зробити так, щоб уся влада була тільки у "помаранчевих", а половину країни залишити поза процесами.

"Це дуже небезпечно. Не можна залишати половину країни без влади. Одна посада, принципова, на яку ми розраховуємо, і вважаємо, що для країни це добре, це посада прем’єр-міністра, і на ній повинен залишитися Віктор Федорович Янукович", - каже Зубанов.

Питання про обрання голови Верховної Ради розглядатимуть у вівторок, 4 грудня.

Раніше лідер фракції "НУ-НС" заявив про самовідвід своєї кандидатури на посаду голови Верховної Ради і висунув на цю посаду кандидатуру Яценюка, яку, за його словами, "підтримає президент".

Минулого тижня у Верховній Раді створено демократичну коаліцію на основі БЮТ і "НУ-НС". Відповідно до коаліційної угоди, кандидатуру на посаду прем'єра висуває БЮТ, а кандидатуру на посаду спікера – "НУ-НС".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування