Луценко звинуватив Ющенка у грубій помилці і поставив у приклад Папу Римського

Понеділок, 3 грудня 2007, 12:51

Член фракції "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Луценко вважає нагородження президентом члена Партії регіонів Бориса Колеснікова орденом "За заслуги" II ступеня "грубою політичною помилкою".

"Питання навіть не в кримінальних справах, в яких фігурував Колесніков. Питання в ролі екс-голови Донецької облради Колеснікова в розпалюванні сепаратизму, громадянського протистояння в Україні", - зазначив Луценко.

"Прикладом цього, зокрема, є події жовтня 2004 року, коли кандидата в президенти Ющенка зустрічали в Донецьку з карикатурами в есесівській формі та масовими хуліганськими діями", - пояснив він.

За словами Луценка, "апогеєм такої політики став сепаратистський "сходняк" в Сєвєродонецьку, де яскравою фігурою вкотре був Борис Колесніков", повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Тільки цих двох подій було б достатньо, аби в річницю референдуму проголошення незалежності України не відзначати подібного діяча", - заявив він.

Луценко зазначив, що не знає, як готувалися списки до нагородження, але у зв'язку з цим нагадав, що "авторитет інституції пап римських в свій час надзвичайно занепав через введення практики продажу індульгенцій різним злодіям, шахраям та вбивцям".

"І лише після відміни такої ганебної практики, авторитет Папи Римського знову зріс до належної висоти. Можливо, ця історична довідка стала б гарним уроком для тих, хто сьогодні готує подібні укази президента", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...