Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За вибухом в шахті Засядька порушили ще одну справу

Понеділок, 3 грудня 2007, 14:30

Прокуратура Донецької області в зв'язку з вибухом, що стався, на шахті ім. Засядька 2 грудня, порушила кримінальну справу.

Про це "Острову" повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

У повідомленні сказано, що "у зв'язку з вибухом, який стався 2 грудня 2007 року на шахті ім. Засядька прокуратурою Донецької області порушено кримінальну справу за ст.272 ч.2 Кримінального Кодексу України "Порушення правил безпеки при проведенні робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей".

Досудове слідство проводиться слідчим відділом прокуратури області, відзначає прес-служба.

Як відомо, у неділю, 2 грудня, о 21.20 на шахті ім. Засядька стався третій вибух, у результаті якого загинуло 5 гірничорятівників, ще 66 потерпілих були шпиталізовані.

Раніше, у суботу, 1 грудня, на шахті ім. Засядька стався другий вибух, у результаті якого постраждало 52 особи. У зв'язку з ним Донецька облпрокуратура також порушила кримінальну справу за фактом порушення правил безпеки при проведенні робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило травмування людей.

18 листопада цього року на шахті ім. Засядька стався перший такий вибух, унаслідок якого загинув 101 гірник. Він став наймасштабнішою аварією на шахті за всю історію України.

"Остров",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування