Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає від Медведька відповіді на питання, "хто винен"

Понеділок, 3 грудня 2007, 19:14

Генпрокуратура має намір об’єднати в одну всі кримінальні справи, порушені після вибуху на шахті імені Засядька.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба президента.

У свою чергу Ющенко зазначив, що звернув увагу прем’єр-міністра та уряду на необхідність припинення на ній будь-якої виробничої діяльності до з’ясування всіх обставин, що призвели до загибелі людей.

"Крім ліквідаційних, аварійних робіт, ніякі інші роботи на шахті не повинні проводитися до з’ясування обставин", – наголосив Ющенко.

Він підкреслив, що в даному випадку покладається саме на професійну та оперативну діяльність Генпрокуратури.

"Нам треба якомога швидше отримати відповідь, хто винен у тому, що трапилося", – сказав президент.

За словами Ющенка, у понеділок він також доручив сформувати міжнародну групу експертів, "яка дала б всебічну оцінку" всіх процесів, що відбувалися на шахті й зрештою призвели до трагедії.

Він відзначив, що йдеться про важливість чіткого розподілу питань техніки безпеки, технічних моментів, теми халатності.

"Щоб у нас було посилання виключно на міжнародну експертизу – і ні в кого не закрадалися сумніви, що там відбуваються якась амністія чи прощення", – зазначив президент.

Ющенко, окрім того, звернув увагу Кабінету Міністрів на необхідність опрацювання теми надання Україні міжнародної технічної допомоги у питаннях, пов’язаних з експлуатацією шахт, які знаходяться на великій глибині, як таких, що є небезпечними з точки зору раптових викидів породи та газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування